Saksøkte Tesla for å få gratis lading

Én av klagesakene vi tar tak i gjennom Teslaklager, er det at Tesla har lovet en rekke av kundene gratis lading gjennom bilens levetid. Nettavisen hadde 16.12.2020 en artikkel om saken (les artikkelen her), der vi kan lese følgende:

Alle biler bestilt før 20. mai 2017 har retroaktivt fri SuperCharging inkludert. Dette følger bilen også ved eierskifte.

https://www.nettavisen.no/nyheter/saksokte-tesla-for-a-fa-gratis-lading/s/12-95-3424062209

Den aktuelle eieren hadde kjøpt bilen brukt i 2018 og etter noen måneder ble han bedt om å legge inn betalingsinformasjon for å få lade. Tesla hevdet i desember 2018 at bilen ikke var registrert med unlimited supercharging. Tesla innrømmet at biler kjøpt før 20.05.2017 hadde fri supercharging, men at dette ikke gjaldt om bilen ble videresolgt.

Mannen hadde før handelen fått bekreftet fri lading fra en Tesla-representant. Dette ble vektlagt hos Oslo tingrett, da de avgjorde saken i kundens favør. Det er altså viktig å se over hva man har av dokumentasjon og det viser seg at det å gjøre noen undersøkelser i forkant av handler temmelig ofte har noe for seg.

Ta gjerne turen innom Teslaklager og se om du er berørt av noen av de problemene vi har listet opp. Vi i Bilklager AS oppfordrer flest mulig av de berørte å delta i klagegruppen vår. Gjennom samarbeidet med Forbrukeradvokaten, mener vi at vi skal gå gjort en solid og god jobb på vegne av alle deltakerne. I selve påmeldingen, ber vi deg hake av for hvilke av problemene du er rammet av, samt at du kan oppgi andre problemer i tillegg.

Velkommen skal du være!

Leave a Reply

%d bloggers like this: