Tesla risikerer milliarderstatning i Norge

I går var vi de første til å publisere at Tesla var dømt til å betale over 30 norske Tesla Model S-eiere 136.000 kroner hver. Grunnen var at Tesla gjennom softwareoppdateringer i 2019 hadde gjort at Tesla Model S solgt i perioden 2013-2015 ladet langt saktere. Les saken her.

Tidlig i morges tipset vi et knippe norske redaksjoner om saken og vi er blitt gjort oppmerksomme på at Finansavisen har fulgt opp med en artikkel (krever abonnement). Nettavisen kontaktet oss for å få vite mer om saken og lot oss komme med våre uttalelser i sin artikkel (tilgjengelig for alle).

Så vidt vi erfarer, har ingen norske medier forhørt seg med Forbrukeradvokaten, som er vår samarbeidspartner på Teslaklager.no. På forespørsel fikk vi følgende kommentar fra Ola Fæhn, advokat/partner hos Forbrukeradvokaten:

Tesla Norway AS er dømt til å erstatte 136.000 kr til hver av 30 norske bileiere etter en softwareoppdatering som påvirket bilenes batteri- og ladekapasitet.

Denne avgjørelsen viser at det nytter å klage på dårlig kundebehandling og mangelfull oppfølging fra Tesla. Avgjørelsen viser også at Tesla ikke engang klarer å følge med på egne klagesaker, når de presterer å få fraværsdom mot seg i en så viktig sak og med så mange klagere. Blir denne dommen stående må selskapet ut med over 4 millioner kroner uten at de har kommet frem med sine motargument. Det er da på sin plass å spørre om selskapet rett og slett har vokst seg for store og for raskt i Norge, slik at dette har gått ut over kundebehandlingen.

Ola Fæhn, Advokat / Partner, Forbrukeradvokaten

Den danske avisen Politiken hadde en sak om et dansk gruppesøksmål, der 75 Tesla-eiere går til sak rundt den samme problematikken 6. mars i år. I dag kom Politiken med en ny artikkel, der de omtaler den norske dommen. Der kommer det også frem at det norske søksmålet, hvor det nå er kommet dom, ble igangsatt etter at en av de danske søksmålsdeltakerne omtalte den danske saken i et norsk forum!

Det startede med, at jeg skrev om vores gruppesøgsmål i et norsk forum. Jeg undrede mig nemlig over, at jeg ikke havde hørt nogen klage over problemet i Norge, hvor mange har købt den type biler.

Uttalelse fra Steen Andersen, som representerer 75 utilfredse Tesla-eiere, til den danske avisen Politiken.

Bilklager følger spent med på saken i Danmark, samt en lignende sak i Norge (se nedenfor) og oppfordrer norske Tesla-eiere til å følge med på Teslaklager.no. Dersom det utbetales erstatninger i disse sakene, vil vi følge opp og vurdere søksmål på vegne av andre norske Tesla-eiere som kan ha et gyldig krav.

One thought on “Tesla risikerer milliarderstatning i Norge

Leave a Reply

%d bloggers like this: