Også 2016-modeller av Tesla Model S rammet!

Etter at vi skrev om hvordan Tesla Model S var blitt kraftig degradert gjennom en softwareoppdatering i 2019, har vi fått svært mange påmeldinger til gruppeklagen vår. Nå viser det seg at omfanget trolig er langt større enn først antatt. Det er veldig mye som tyder på at også 2016-modellene er rammet på samme vis som 2013-2015-modellene!

Som vi har skrevet om i flere av innleggene på Bilbloggen, begynte det hele med at en gruppe danske Tesla Model S-eiere gikk til sak og krevde tilbake rundt 135.000 kroner hver, for at bilene var blitt degradert gjennom nevnte softwareoppdatering.

En av disse deltakerne engasjerte seg i noen norske elbilforum, noe som resulterte i at også en gruppe norske Tesla-eiere gikk til sak. De samlet sammen 31 norske eiere og engasjerte advokat. 29. april i år vant de frem gjennom en fraværsdom i forliksrådet i Oslo og hver av dem ble tilkjent 136.000 kroner i erstatning fra Tesla. Tesla, som hverken hadde brydd seg med å svare advokaten deres, foliksrådet, eller i det hele tatt møte i forliksrådet, har i etterkant anket dommen. Dermed blir det en ny runde.

Den danske saken talte opprinnelig 75 deltakere, men i etterkant av alle medieskriveriene, skal denne gruppen nå ha øket til i overkant av 300 deltakere. De er kommet kortere i prosessen enn den tilsvarende norske gruppen. Vi i Bilklager AS samler nå sammen norske Tesla Model S-eiere, for å ta fatt i samme problemstilling og rette krav mot Tesla på eiernes vegne. Som vi skriver på nettsiden vår, samarbeider vi med Forbrukeradvokaten i denne saken.

Vi var allerede i gang med å rekruttere Tesla-eiere før vi skrev om de danske og norske rettssakene, for å ta tak i de mange problemene som rir disse bilene. Vi er kjent med en rekke feil med både Model S, X og 3; og det skulle ikke overraske oss om den futuristiske Model Y har noen helt nye problemer å by på.

Uansett, i etterkant av innlegget vårt av 20. mai, ble saken dekket i medier verden over. Påmeldingene begynte å strømme inn og det var en klar overvekt av Tesla Model S-eiere, med biler produsert nettopp i perioden 2013-2015. Ikke så rart, i og med at vi nå hadde noe håndfast å flagge med tanke på forventet krav.

Nå er det imidlertid mye som tyder på at også 2016-modellene av Tesla Model S er rammet på akkurat samme måte som 2013-2015-modellene. Vi vil derfor oppmuntre flest mulig av 2016-eierne til å melde seg på. I tillegg til alle andre problemer du måtte hake av ved påmelding, vil du da automatisk også bli tatt med i gruppen som klager på konsekvensene av softwareoppdateringen i 2019.

Som kjent samler vi også en gruppe eiere av Tesla Model X. Samtlige bruker samme påmeldingsskjema, men sorteringen i de ulike gruppene skjer i bakkant, av oss. Dette er noe av jobben vi gjør. Vi gjør påmeldingen så enkel som mulig og så tar vi oss av det administrative.

Det kommer etter hvert også spesialiserte Model 3-grupper, men inntil videre kan Model 3-eiere melde seg på og hake av de for de problemene de er belemret med.

Velkommen skal du være!

Published by Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Leave a Reply

%d bloggers like this: