Tesla: Nye krav sendt i dag

Det største kravet mot Tesla i Norge ble i dag enda større. 136 eiere av Tesla Model S produsert mellom 2013 og 2016 har nå fått rettet krav på 130.000 kroner per bil, til sammen 17,7 millioner kroner.

Samtlige av Tesla Model S produsert i perioden 2013-2016 ble i 2019 nedgradert gjennom en software-oppdatering. Batterikapasiteten ble kraftig redusert, samt at lading ved Teslas hurtigladere plutselig tok mye lenger tid enn før.

Tidligere kunne bilene tappes helt ut, lades helt opp og kundene hadde ubegrenset tilgang til batteriets effekt. Etter noen branner rundt om i verden og en hel del ødelagte batteripakker, så Tesla seg nødt til å gjøre noen justeringer.

Resultatet ble en bil som ikke lenger levde opp til spesifikasjonene som var oppgitt på kjøpstidspunktet og dermed oppstår det helt opplagt gyldige krav om prisavslag – i og med at bilen i ettertid er blitt nedgradert.

Totalt er det solgt rundt 11.000 av disse bilene i Norge. Erfaringsmessig slipper produsenten å betale til de som ikke krever det de har rett på. Om alle skulle fått det de har krav på – og som en mindre gruppe allerede har vunnet frem på – så måtte de punget ut med 1,43 milliarder kroner til sine norske kunder. Men, det trenger de altså ikke. Om ikke flere slutter seg til kravet, slipper de trolig unna med rundt 17 millioner kroner – temmelig billig, for å ha nedgradert 11.000 råflotte og rådyre biler.

Om noen skulle ønske å slutte seg til kravet, kan dette gjøres her: https://www.bilklager.no/tesla/

Tesla er informert om at vi tar imot nye deltakere helt til saken er avklart og kompensasjonen mottatt.

Vi håper det ikke drøyer, så vi får lagt saken bak oss og i stedet gi oss i kast med neste sak.

Den største saken som tidligere har vært mot Tesla i Norge, var det jeg som organiserte gjennom selskapet Klagehjelp. Saken ble påbegynt i 2017 og varte i 12 måneder. Den gang var vi 80 deltakere. Nå er rekorden altså slått med god margin og det er over 10.000 bileiere som fortsatt har muligheten til å slutte seg til, om de skulle føle for det.

Du kan lese om den forrige Tesla-sakken og andre saker jeg har vunnet her: https://dagruneflaaten.com/sakene-vi-vant/

Om du vil ha noen sannhetsvitner fra de aktuelle sakene, finnes det en hel bok full av vitnesbyrd: https://www.amazon.com/dp/B07D7RF1F9

Published by Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Leave a Reply

%d bloggers like this: