EGR-ventil

Her er det jeg skrev til en juridisk rådgiver i mai 2019:

« Hei,

Er det mulig å få juridisk råd fra dere vedrørende en reklamasjonssak på min bil, en Volkswagen Golf som var rammet av utslippsskandalen?

Mer konkret gjelder det en feil som har oppstått med en ventil i bilens EGR-system som medfører at ventilen må byttes til en ganske høy pris (ca. 17 000,-).
Denne feilen skyldes en utbedring som Møller Bil Follo gjennomført i forbindelse med utslippsskandalen ved Volkswagen EA189-motorer, slik at bilens eksosutslipp skulle være på lovlig nivå. Feilen har blitt undersøkt 26.04.2019 av en uavhengig bilverksted (Ås bilverksted) som mente at det er sammenheng med EA189-utbedringen. Ås bilverksted også informerte at feilen er et kjent problem som skulle repareres kostnadsfritt av Møller Bil innen en reklamasjonsfrist av 2 år etter at utbedringen ble gjennomført. Jeg ble dermed anbefalt å få bilen reparert av Møller Bil Follo.

Feilen samt behovet for reparasjon var innmeldt til Møller Bil Follo 26.04.2019, altså samme dag som jeg fikk info fra Ås bilverksted om feilen og muligheten for reklamasjon. Etter at bilen har blitt undersøkt av Møller Bil Follo har jeg fått beskjed at dette ikke er en reklamasjonssak fordi fristen gikk ut 24.04.2019! Det vil si 2 dager før de fikk meldingen om feil. 

Etter en klagerunde har Møller Bil Follo nå sagt at de er villig til å redusere pristilbudet en del til 13 000,- (ca. 23 prosent) men jeg føler at dette ikke er godt nok fordi:

• Jeg kjøpte bilen ny hos Møller Bil Follo i god tro. Det er overhodet ikke min skyld at jeg ble solgt en bil som ikke kunne oppfylle lovfestet krav til eksosutslipp, med påfølgende feil i tilknyttede deler

• På ingen tidspunkt etter EA189-utbedring fikk jeg advarsler fra Møller Bil Follo, eller Volkswagen som produsent, at det kunne oppstå feil i forbindelse med utbedringen som jeg burde vært spesielt oppmerksom på

• Jeg kan dokumentere at feilen oppstod 20.04.2019 men på grunn av påskeferien hadde jeg ikke anledning til å ta bilen til verkstedet før etter at reklamasjonsfristen gikk ut 24.04.2019

• Bilen er godt vedlikeholdt, har lav kilometerstand og jeg har fulgt alle service intervaller i Volkswagens serviceprogramme.

Jeg er usikker på hva jeg bør gjøre videre. Har jeg i det hele tatt noen grunn til å kreve at reparasjonen utføres kostnadsfritt? Eller bør jeg bare takke ja til det reviderte tilbudet?»

Med vennlig hilsen
J.M. Greatorex 

Published by Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Leave a Reply

%d bloggers like this: