Forbrukertilsynet og NAF sitt ansvar overfor norske bileiere

25. november mottok jeg et 5 sider langt brev fra Forbrukertilsynet, samt vedlegg på hele 296 sider. Brevet ser ut til å dreie seg om utsendelse av SMS, der berørte bileiere oppfordres til å kreve erstatningen de har rett på for at de ble rammet av Volkswagen sitt utslippsjuks. Volkswagen jukset som kjent med 11 millioner biler og 144.000 av disse var norske.

11. november i år bekreftet EU-kommisjonen at også norske eiere har rett på erstatning (15% av nypris, altså i snitt ca 50.000 kroner per bil). Til sammen har norske eiere rett på 7,2 milliarder kroner, men hittil har kun 4.500 av de 144.000 rettet krav.

I og med at tilsynets brev er feiladressert, legger jeg det ikke ved i dette innlegget. Jeg legger imidlertid inn mitt svarbrev som ble sendt nå i sted.

Du må gjerne lese brevet og om ønskelig kan du også legge inn dine kommentarer (rull helt ned og skriv kommentaren i feltet Leave a Reply).

Om du HAR eller HAR HATT en eller flere biler som er rammet, TRYKK HER for å rette krav (gjelder dieselbiler fra Audi, SEAT, Skoda, Porsche og Volkswagen).

Saken gjelder som nevnt 144.000 norske bileiere og det er en skandale i skandalen at norske forbrukermyndigheter ikke gjør jobben sin med å hjelpe de som ble rammet.

Published by Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

69 thoughts on “Forbrukertilsynet og NAF sitt ansvar overfor norske bileiere

 1. Det burde virkelig utbetales erstatning. Bilen min ble aldri den samme etter denne såkalte oppdateringen. Jeg tenker at når så mange bileiere er rammet så sier det sitt. Jeg er også ganske sikker på at her er store mørketall.

 2. Eier fortsatt den bilen og etter oppdatering som ble utført så har jag fått masse problemer med bilen. Håper vi får litt erstattning som kan brukes for å reparere bilen.

 3. Jeg støtter faktum i brevet 100%. I starten av saken var jeg skeptisk( uvitende) til rekkevidden av rettigheter/kravet. Mer og tyngre dokumentasjon har blitt fremskaffet, og nå stiller jeg meg undrende til at bla. Forbrukertilsynet ikke har tatt tak i saken!! Har det gått prestisje i saken fra deres side? Skyldes det manglende kompetanse, og derav vegring for å ta en så stor sak? Hvorfor mener tilsynet at ikke norske bileiere har rett på samme erstatning som ellers i Europa?
  Stå på, du gjør en fantastisk jobb og har vel fortjent ditt honorar når den tid kommer😀👍

 4. Dette er en stor sak som har fått mye oppmerksomhet i Europa. Det er en skam at saken ikke har samme status her. Forbrukertilsynet har nå muligheten til å rette opp inntrykket, og hjelpe bileiere som har blitt ofre for skandalen.

 5. Jeg mener Forbrukertlsynet har et ansvar for å følge opp denne saken på vegne av norske bileiere som er berørt av Volkswagens utslippsjuks. Mvh Torgeir Vaa

 6. På grunn av sykdom, har jeg ikke kunnet engasjert meg så mye i denne viktige saken. Derfor setter jeg stor pris på at Dag Rune Flaaten har tatt saken som andre (forbruker organisasjonene o.a.) burde tatt!
  Ser fram til ei god løsning.

 7. Jeg er imponert over Dag Rune Flaatens innsats for at norske forbrukere (bileiere) skal få samme erstatning som bileier i resten av Europa har fått. Han gjør jobben som norske Forbrukermyndigheter skulle ha gjort. Disse har ikke løftet en finger for å hjelpe 144000 bileiere i Norge til en rettferdig og lik behandling.
  Personlig har jeg aldri trengt hjelp fra Forbrukermyndighetene, og det er jeg i dag ekstra glad for. Med den handlingslammelse de har utvist i denne saken burde noen i det politiske Norge se nærmere på behovet dette organet.

 8. Forbrukertilsynet burde hjulpet til med å stille Volkswagen og Møller til ansvar for ekstra verditap og reparasjoner etter retuning av de berørte bilene. Hvorfor har ikke Forbrukerrådet og NAF gått hardere ut mot Volkswagen og Møller?? Flere 10 år gamle VAG-biler nå som blir vraket pga høye kostnader med feil på EGR, DPF, katalysatorer, AdBlue, turbo som et resultat av retuning.

 9. Jeg fraråder alle jeg snakker med om å ikke kjøpe VW. Jeg kommer aldrig til p kjøpe VW igjen. Først må VW og Møller gruppen ta ansvar for ditt juks. Har hatt en del tull med bilen min som jeg antar en pga jukset.

 10. 1.Norske forbrukere har blitt solgt et produkt som ikke har de egenskapene som er lovet (utslipp/avgass).
  2.VAG sitt omdømme har fått et kraftig slag, og negativ innvirkning på bruktmarkedet etter skandalen.
  3.Teknikens Värld i Sverige har testet og bekreftet lavere motoreffekt etter oppdateringen (EA189) på flere biler med ulike motorvarianter.

  Det er klart her må det en kompensasjon til fra de Norske VAG konsernet!

 11. Hatten av for Dag Rune. Er så enig i uttalelsene om at Forbrukerrådet ikke har gjort jobben sin i denne saken. Det er en skandale.

 12. Hvis ikke Forbrukertilsynet tar seg av den store skandalesaken som en av de største bilprodusentene i verden har utløst, ja hvem skal da gjøre det? Men Tilsynet har vegret seg i mange år med en nokså svak begrunnelse.
  Det er for dårlig…

 13. Eu- kommisjonen uttalelser er krystallklar ! Hva er den egentlige grunnen til at Forbrukertilsynet velger å ikke engasjere seg i denne saken ? Ligger det føringer bak dette som ikke offentligheten ikke skal vite noe om ?? Det er nå på sin plass at noen tar tak i dette – og setter i gang en granskning av tilsynets handlemåte ! De lever av dine og mine skattepenger !

 14. Trodde Forbrukerrådet og NAF skulle representere folk som blir rammet av ting en ikke kan sjekke og se selv. Dette er å bli lurt til å kjøpe en vare som ikke er som den skal være.

 15. Utrolig at ikke Forbrukertilsynet tar denne kampen for kundene. Er jo ikke uten grunn til at VAG har måttet punge ut i andre land.

 16. Det er stadig flere av oss som blir klar over svindelen vi er påført – nå må vi fortsette å «knegå» de som sitter med ansvaret for å gjøre opp for jukset de er dømt til å erstatte.
  Stå på alle sammen – vi er nok snart i mål !

 17. Forbrukertilsynet burde tatt denne kampen mot Møller. Møller på sin side burde lagt seg flat for lenge siden.

 18. Hatt masse problemer i ettertid, EGR- ventil, partikkelfiltre .
  Dette er store kostnader.
  Håper saken løser seg og at Møller gruppen er sitt ansvar bevist.

 19. Glad for at noen har orket å ta denne kampen for oss. Vært med siden 2017. Synd at det ikke er mer hjelp fra Forbrukertilsynet og NAF…

 20. Godt at noen tar seg av saken. Bilklager har virkelig stått på for oss i denne prosessen. Tenker på at fruen og jeg var så takknemlig den gangen vi kjøpte vår VW med tanke på at den skulle være såååå miljøvennlig. Håper denne saken løses så snart som mulig.

 21. Jeg støtter faktum i brevet 100%. I starten av saken var jeg skeptisk( uvitende) til rekkevidden av rettigheter/kravet. Mer og tyngre dokumentasjon har blitt fremskaffet, og nå stiller jeg meg undrende til at bla. Forbrukertilsynet ikke har tatt tak i saken.
  Håper denne saken løses så snart som mulig.

 22. Etter dieselgate-reparasjonen ble motorkraften dårligere. Det ble håpløst med mye sluring på clutchen med lastet tilhenger. Jeg så meg ikke tjent med min Caddy maxi i mitt arbeide. Valgte derfor å selge bilen Kr. 10.000,- under offisiell takst til tross for en ellers strøken bil.

 23. Jeg hadde store problemer et helt år med dårlig trekkraft og lamper som lyste, så sto den på verksted i 5 uker før jeg fikk bilen tilbake Sullan verksted, så her trengs det erstatning

 24. Beklageligvis har verken NAF eller Norske Forbruker tilsyn fulgt opp Norske forbrukere på en god måte, i alle år dette har pågått. En SW oppdatering løser ikke saken, da mange får andre problemer eller bla. øket forbruk osv. . Nå er EU-kommisjonen klar og tydelig, så da er det bra at noen andre har bistått oss forbrukere det gjelder.

 25. Er ikke rett at andre land skal få den hjelpa og erstatning i tillegg, men i Norge er det ikke mulig. Rettferdigheten er for alle bileiere

 26. På tide at de gir oss erstatning. Min bil ble betraktelig “dauere” Solgte den før det ble masse kluss og reparasjoner..

 27. Det er på sin plass og på tide at det blir en ordning i saken, slik at vi som kunder kan få tiltro til VW igjen,

 28. Har fremdeles bilen som vi kjøpte ny, men samboeren som bruker den til daglig sier at det virker som den ble litt slappere etter at bilen var inne til “justering”

 29. Helt forkastelig at hverken Forbrukertilsynet, NAF eller norsk presse for den saks skyld har engasjert seg i denne saken, og heller valgt å motarbeide oss som er rammet.

  At 144.000 norske bileiere ikke skal bli tilgodesett med tilsvarende erstatning som bileiere i stadig flere andre land er rett og slett en skandale. Stå på, så krysser vi fingrene for at denne langdryge saken snart får det utfallet den fortjener.

  Min VW Passat har hatt tilsvarende problemer som mange andre bileiere har meldt inn etter EA189 oppdateringen, med svakere motorytelse, økt drivstoff forbruk og overoppheting av motor for å nevne noe.

 30. Fortsatt eier av samme bil og problemer. En smekk til VW ifa erstatning på sin plass da de ikke aksepterer mitt problem med bilen. Takk til Dag Rune

Leave a Reply

%d bloggers like this: