Trusler fra Peter Bonne

10. februar 2023 sendte jeg ut et nyhetsbrev, der jeg informerte deltakere i klagesaken Dieselgate og andre interesserte om at jeg hadde sendt et nytt brev til EU-kommisjonen. I brevet ba jeg EU-kommisjonen kontakte Forbrukertilsynet, for å bekrefte at det stemmer at de forventer at forbrukermyndighetene i det enkelte land i Europa aktivt hjelper bileiere med å få erstatning for å være rammet av Dieselgate-skandalen. Videre, at de forventer at det enkelte land er med og beregner erstatningsbeløpet den enkelte skal motta.

Brevet og konteksten rundt er publisert i dette innlegget: https://bilklager.no/2023/02/10/nytt-brev-til-eu-kommisjonen-forbrukertilsynet-sitt-engasjement/

Som du kan se, om du ruller helt ned i innlegget, er det flere som har kommentert tiltaket og brevet.

Jeg fikk imidlertid en noe annerledes kommentar tilsendt på e-post, fra en Peter Bonne.

E-post fra Peter Bonne av 11. februar 2023

Som du ser, kommer Peter Bonne med en temmelig klar trussel om å sende Hells Angels etter meg. Det er ikke første gang jeg har fått torpedoer etter meg og jeg har faktisk skrevet om dette i bøkene om arbeidet med klagesaker: https://dagruneflaaten.com/boker/

Helt kort gjenfortalt, ble jeg i begynnelsen av 2014 kontaktet av en vilt fremmed person, som ba meg slutte med klagesaker om jeg hadde livet kjært. Han fortalte om hva jeg kunne forvente meg om jeg fortsatte arbeidet. Negativ presse, bokettersyn, bli saksøkt, bli hengt ut, med mer. Jeg tenkte mannen var gal, men i løpet av et par år skjedde alt sammen.

Det var imidlertid én av tingene som ikke skjedde, men som gav meg noe redusert søvnkvalitet ved et par anledninger. Han sa nemlig at jeg ikke skulle være overrasket om jeg våknet en morgen og det stod fire torpedoer ved sengen. Han avsluttet med å informere meg om at selskapene jeg gikk mot hadde fått ryddet folk av veien før og ikke var redde for å gjøre det igjen.

Det tok faktisk enda noen år før jeg fikk fire torpedoer etter meg, men det skjedde omsider i fjor på forsommeren. Det var en ubehagelig opplevelse, men jeg kom etter hvert i dialog med lederen deres og vi fant i fellesskap ut at det var oppdragsgiver det var noe galt med. Det løste seg altså.

Nå har jeg altså på nytt blitt truet med å få torpedoer etter meg, så jeg velger å publisere trusselen, i tilfelle det blir noe av. Da kan det jo være en tanke å kontakte denne Peter Bonne. Han oppgir både telefon, e-post og adresse, så det bør være en enkel sak.

Jeg sender ham for ordens skyld et svar på e-post.

Svar til Peter Bonne av 12. februar 2023

Hei,

Det var en ubehagelig e-post du sendte meg i går og du skal vite at jeg, som folk flest, liker dårlig å motta direkte trusler på denne måten. Jeg vet ikke hvem du er, men i og med at du sendte e-posten som et svar på nyhetsbrevet om at jeg på nytt hadde skrevet til EU-kommisjonen, gjorde jeg et søk i deltakerlisten for Dieselgate.

Der fant jeg deg. Du meldte inn en Volkswagen Golf i klagesaken Dieselgate 15. november i fjor og du betalte 679 kroner for å motta 70% av erstatningen når den kommer. Jeg sendte kravet for din bil til Volkswagen fem dager senere, 20. november i fjor.

Som det er opplyst gjennom nettsiden, på bloggen og i nyhetsbrevene, er kravet altså på 15% av det bilen kostet da den var ny. I tillegg kommer forsinkelsesrenter fra da vi vant frem i Tyskland (28.02.2020).

11. november i fjor, fikk vi bekreftelse fra EU-kommisjonen på at også norske eiere har rett på erstatning. Jeg antar dette var interessant for deg, da du meldte deg på fire dager senere.

Nyhetsbrevet du mottok før du valgte å true meg, gikk på at jeg på nytt har kontaktet EU-kommisjonen, der jeg ba dem kontakte Forbrukertilsynet på våre vegne. Brevet er publisert på bloggen: https://bilklager.no/2023/02/10/nytt-brev-til-eu-kommisjonen-forbrukertilsynet-sitt-engasjement/

Som du kan se, er det flere som har kommentert brevet og tiltaket, men din reaksjon er svært annerledes enn de andre.

Jeg vet ikke hva som har skjedd i ditt tilfelle, men du velger altså å engasjere Hells Angels og du skriver: Så vi skal få dem til å ta en prat med deg. De er flinke til å snakke med sånne som deg. Det har fungert bra i andre saker.

Dette er en direkte trussel og dette er selvsagt svært alvorlig. Det er over 6.000 deltakere i klagesakene jeg kjører, og du skal vite at jeg bruker svært mye tid på å gjøre en så god jobb som mulig på vegne av samtlige. Deg også, etter at du meldte deg på i klagesaken.

Jeg kan selvsagt ikke ha deltakere som kommer med denne typen avsindige trusler, så du er herved utmeldt og de 679 kronene du betalte er på veg tilbake til din konto. Du vil selvsagt heller ikke motta flere nyhetsbrev og jeg vil heller ikke forfølge ditt krav i fortsettelsen.

Av naturlige årsaker velger jeg å publisere dine trusler, samt mitt svar på bloggen. Du kan lese det her: https://bilklager.no/2023/02/12/trusler-fra-peter-bonne/

Det er for meg og de 6.000 deltakerne viktig at arbeidet fortsetter uforstyrret. Av den grunn og med tanke på mine nærmeste, vil jeg i tillegg iverksette ytterligere tiltak, i fall du skulle finne på å forsøke å realisere truslene dine.

Med hilsen
Dag Rune Flåten
Bilklager.no

Brevet over ble sendt Peter Bonne 12. februar 2023, klokken 16:36. Påmeldingsavgiften ble returnert, han ble slettet fra klagesaken og vil heller ikke motta flere nyhetsbrev.

Da gjenstår det å nyte resten av helgen, så får resten av arbeidet vente til i morgen.

Hva tenker du?

Jeg har selvsagt ikke for vane å publisere e-poster jeg mottar, men denne gangen valgte jeg å gjøre det, ikke minst med tanke på egen sikkerhet. Det å få fiender i forbindelse med arbeidet med klagesaker er dessverre noe som hører med, men akkurat denne trusselen skilte seg ut på nedsiden.

Dersom du har noen tanker i forhold til truslene og min måte å håndtere det på, er du selvsagt hjertelig velkommen til å skrive noen ord – rull i så fall helt ned og trykk på Leave a Reply.

Published by Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

10 thoughts on “Trusler fra Peter Bonne

 1. Forkastelig og helt uakseptabelt trusselbrev fra denne Peter Bonne.
  Hvis det skjuler seg en virkelig person, med denne identiteten bak brevet, er det rystende.
  Dag Rune Flåtens svarbrev, saklig og informativt, er et sivilisert tilsvar. Neste skritt må være anmeldelse og full politi etterforskning.

  Vennlig hilsen
  Robert Solberg

 2. Han er en fake, ingen med det navnet når jeg googler..men skremmende at hans forvirring ikke er i stand til å beskrive hva han er forbannet på. Trusler er straffbart..

 3. Det må veldig ubehagelig å få en slik trussel. Spesielt ubehagelig når, etter min mening, gjor du din alle beste for oss. Fra alt som er skrevet, tror jeg at han er en idiot. Om du skulle skrive til han igjen kan du sier at jeg og en kamerat har elektrisk sykler og vil besøk han om kan sikre oss om det er nok opplading stasjoner på veien. Men, på alvor, dette er sjokkerende og jeg føler for deg. Tony Cross

 4. Bare å anmelde med en gang, etter litt google søk kom det opp noen bilder om han har brukt sitt respektive navn. Mye Gale folk som det er greit å få satt på sidene til Sefo, om det skulle skje deg noe. Stå på. Mail er sendt å vi støtter deg💪👍

 5. Søkte opp Peter Bonne og informerte om at jeg kontakter Partner and Senior Consultant for og fortelle om hans trusler til Dag Rune. Fikk svar om at det var en svært dårlig spøk og han beklaget veldig.

  1. Mange takk for engasjement!

   Peter Bonne har også kontaktet meg gjennom to nye e-poster i etterkant av at jeg publiserte truslene hans.
   I første e-post beklaget han og fortalte at det hele var en dårlig spøk.
   Noen timer senere sendte han enda en e-post, hvor han skrev at det var kritikken fra Forbrukertilsynet og negativ medieomtale som hadde inspirert ham til truslene.

   Jeg tenker synliggjøring var et temmelig preventivt tiltak og lar innlegget stå.

 6. Helt korrekt det du har svart,må være noe med vedkommende som ikke er bra, er vel ingen vits med å kaste bort din tid på å anmelde dette.

Leave a Reply

%d bloggers like this: