DnB NOR Eiendomsinvest

Eiendomsfondet kollapset, kundene tapte milliarder, men du klaget og fikk erstatning!

25. september 2022

Til deg som fikk erstatning fra DNB

Teksten under er skrevet til deg som var investert i eiendomsfondet DnB NOR Eiendomsinvest for noen år tilbake. Du var en av dem som takket ja til å få hjelp til å klage. Over 70% av DNB-kundene lot være å klage og de tapte nesten alt de hadde investert. Til sammen tapte de flere milliarder kroner.

Gjennom tjenesten Klagehjelp, fikk jeg og mine ansatte lov til å hjelpe deg og 1.500 andre DNB-kunder. 97% av klagene vant frem og i snitt fikk folk tilbake rundt 75% av det de hadde investert. Vi hjalp 25% av DNB-kundene med å få penger tilbake, men resten tapte over 6 milliarder kroner.

Det å hjelpe deg og andre DNB-kunder til å få erstatning er noe av det største og viktigste jeg har gjort så langt i livet. Mange trodde det var umulig og enkelte måtte nærmest overtales til å la oss hjelpe.

Gjennom arbeidet med å hjelpe andre, har jeg selv tapt alt jeg eide. Jeg eglet på meg veldig mektige fiender og det er ikke lenger mulig å få jobb i Norge. Jeg bor i dag i Spania, men fortsetter arbeidet med å hjelpe norske forbrukere med å få erstatninger de har krav på. Jeg håper også i årene som kommer å kunne bidra til at mange, mange flere får tilbake det de har rett på fra banker, bilprodusenter og andre.

Om du har fulgt meg etter arbeidet med DNB-saken, vet du kanskje at jeg også vant frem mot bilprodusenten Tesla og meglerhuset Nordic Securities. Jeg er trygg på å vinne frem også mot Volkswagen, men det tar tid og det koster penger.

Jeg vil derfor be deg vurdere om du kan tenke deg å blir sponsor for meg og arbeidet med å hjelpe. Det betyr at du støtter arbeidet med noen kroner, mot at du blir godt belønnet når saken vinner frem.

Gjennom selskapet Klagehjelp, var jeg så heldig å få lov å hjelpe deg å få tilbake det meste av pengene som var tapt. Dette var tilbake i 2014. Du husker sikkert hvordan DNB overbeviste deg til å investere og hvordan de ba deg ha is i magen da alt raste sammen.

Jeg er opprinnelig lærer, men jobbet tidlig på 2000-tallet som leder i en større IT-bedrift. I årene før og etter Finanskrisen jobbet jeg imidlertid i finans. Etter krisen gikk det meste av tiden til å hjelpe folk med å redde stumpene og til å finne ut hvordan ting kunne gå så galt.

I 2013 lanserte jeg tjenesten Klagehjelp og fra 2014 til 2016 hjalp vi nær 1.500 DNB-kunder med å få tilbake i overkant av 500 millioner kroner i erstatninger.

Alle måtte signere en taushetsavtale før de fikk erstatningen. De hadde ikke lov å fortelle til noen at DNB hadde betalt dem erstatning. Dette gjorde at andre DNB-kunder ikke visste at flere hundre millioner kroner ble utbetalt til de som klaget.

Totalt var det rundt 7.000 aksjonærer i DnB NOR Eiendomsinvest, men kun 1.500 klaget. Vi ringte og skrev brev til så mange vi klarte, men de fleste takket nei. Banken rådet dem til å ikke ha noe med meg eller Klagehjelp å gjøre. Det samme gjorde Forbrukerrådet og mediene.

Senere engasjerte jeg meg i Volkswagen sin utslipps-skandale, Dieselgate. Volkswagen hadde i en årrekke jukset med utslippet og bilene forurenset langt mer enn hva som var lovlig. Hele 144.000 av disse bilene fantes i Norge, men NAF og Forbrukerrådet gjorde ingen ting for å hjelpe bileierne.

Frem til i dag har Volkswagen betalt over 400 milliarder kroner i bøter og erstatninger rundt i verden – senest 25. mai 2022 til sin kunder i England og Whales.

Hittil er ingen ting betalt til de norske kundene, men jeg tror vi snart er i mål. Også denne gangen er det slik at Volkswagen advarer kundene mot å bli med i klagesaken. Også Forbrukerrådet og NAF advarer. Det er altså akkurat samme forløp som det pleier å være. Dette gjør at arbeidet er tungt og en jobber i motbakke. Jeg gir imidlertid ikke opp og er fast bestemt på å vinne frem.

Gjennom nettsiden Bilklager.no (www.bilklager.no), har jeg over 3.200 deltakere i klagesaken. Dette er mange, men det er hele 141.000 bileiere som ikke er med i klagen. Dette er altfor mange og de kommer trolig til ikke å få noe som helst. De som klager ligger an til å få rundt 50.000 kroner per bil – noe som er ganske mye for de fleste av oss.

Jeg er i kontakt med EU-kommisjonen (som mener alle berørte skal få tilbake 15% av det bilen kostet da den var ny). Jeg har også, flere ganger, kontaktet norske forbrukermyndigheter og NAF, men ingen av disse vil hjelpe. Tysk høyesterett bestemte i februar 2022 at man har 10 år på å klage etter at skandalen ble kjent (det var i 2016).

Volkswagen byttet nylig ut advokatene sine i Thommessen med det internasjonale advokatfirmaet DLA Piper, så det viser vel at de tar saken temmelig seriøst.

Jeg tror vi snart er i mål, men jeg har åpnet for at sponsorer kan bidra i arbeidet. Dette for å ha råd til å dra inn ressurser ved behov og bli ferdig med saken så snart det lar seg gjøre. Jeg tror vi er kun måneder fra å bli ferdige.

Det å være sponsor betyr at du støtter arbeidet med et beløp du velger selv. Når saken vinner frem, får du en veldig hyggelig utbetaling. Du blir altså med og gjør det mulig for meg å hjelpe de som er rammet av skandalen.

Om du kunne være interessert i å sponse arbeidet med noen kroner, fyll ut skjemaet under (eller send en e-post til info@bilklager.no). Skriv gjerne at du fikk hjelp mot DNB. Om du har en hilsen til de som vurderer å melde seg på, må du gjerne skrive den også.

Når du har sendt meg skjemaet under, vil jeg sende deg litt informasjon med et tilbud. Det er helt uforpliktende, men da kan du se om dette er noe for deg. Det er ikke så mye som skal til og du kan være trygg på at hvert eneste bidrag hjelper.

Om du ikke er komfortabel med å sende inn skjemaet, kan du gjerne sende meg en e-post på info@bilklager.no, eller sende meg en melding på telefon 912 45 540.

Jeg håper det står bra til med deg og at du fikk god nytte av erstatningen fra DNB. Det å kunne hjelpe var et av de største høydepunktene i livet, både for meg og trolig også alle de som jobbet for meg den gangen.

Det er blitt mitt kall her i livet å jobbe med denne typen saker. Det er en slags David mot Goliat-tilværelse, så det er tungt på mange måter. Likevel er det verd det og jeg klarer ikke la være å engasjere meg.

Om du ser at det å bli sponsor kan være noe for deg, så er jeg selvsagt veldig takknemlig for det. Det vil også de 3.200 norske bileierne som deltar i klagesaken være. Om det ikke er noe for deg, så har jeg full forståelse for det. Det er alltid tusen forskjellige ting å bruke penger på og vanligvis må en velge bort mye for å kunne gjøre annet.

Jeg kom i går, 24. september 2022, over et dokument fra første halvdel av 2014. Det var en oversikt over DNB-kunder som hadde fått hjelp. Jeg ble veldig glad da jeg kom over dette dokumentet, for jeg trodde all historikk var gått tapt da jeg i 2019 tapte alt jeg eide. En blir ikke populær blant de mektige ved å jobbe med klagesaker.

I og med at jeg har behov for en håndfull sponsorer, skrev jeg denne teksten slik at du i alle fall kunne se gjennom det og vurdere om dette var noe for deg.

Ikke noe press, men kun ment som litt informasjon og en mulighet – uansett veldig hyggelig at du tok deg tid til å lese gjennom dette. Takk for at du viste meg tilliten den gangen og jeg ønsker deg alt godt for tiden som kommer.

Med vennlig hilsen
Dag Rune Flåten
Bilklager.no
www.bilklager.no
info@bilklager.no

%d bloggers like this: